Τι σημαίνουν;

Αμυγδαλωτά

Μία από τις καλύτερες, μεθυστικές λιχουδιές είναι τα αμυγδαλωτά. Το σχήμα όπως και τα αρώματά τους, διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Εν γένει τα αμυγδαλωτά φτιάχνονται από ασπρισμένα αλεσμένα αμύγδαλα ή από αμυγδαλόπαστα, μαρέγκα, και μερικές φορές και σιμιγδάλι. Έχουν σχήματα σαν αχλάδια, μικρά λοφάκια, μπαλάκια, μισοφέγγαρα κ.λπ. και πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρη. Τα πιο γνωστά είναι μάλλον της Άνδρου, όπου υπάρχει μια παραδοσιακή τοπική βιομηχανία. Τα αμυγδαλωτά της Άνδρου αρωματίζονται με ανθόνερο.

Αμυγδαλωτά Μυκόνου! 

Όλα tres sic

1. σίκ Ταυτόσημον τοῦ γαλλικοῦ chic («κομψός, κομψῶς»).

très (fr)

Επίρρημα έντασης, εκφράζει την ένταση ενός άλλου επιθέτου.
Τροπική ονομάζεται η γεωγραφική ζώνη η οποία βρίσκεται ανάμεσα στον τροπικό του Καρκίνου και στον τροπικό του Αιγόκερω. Τροπικές εννοούνται οι περιοχές γύρω από τον Ισημερινό. Το κλίμα σε αυτές τις περιοχές είναι θερμό και υγρό, η θερμοκρασία είναι συνήθως πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου και υπάρχουν δύο εποχές: μία περίοδος πολλών βροχών και μία περίοδος ξηρασίας. Η δε διάρκεια ημέρας και νύχτας είναι περίπου ίση.