1o Η Διαδρομή

Σαβάνα

Σε μερικές τροπικές περιοχές της γης με διακριτές περιόδους βροχοπτώσεων και ξηρασίας κυριαρχεί η σαβάνα. Είναι λιβάδια με διάσπαρτα δέντρα, θάμνους και ποώδη βλάστηση. Εκτεταμένες σαβάνες υπάρχουν στην Αφρική (κυρίως στην Ανατολική) και στη Ν. Αμερική

1η στάση:  Παρίσι

)

2η στάση: Σταθμός Τρένων

 

 

Interior da Gare de Lyon - Paris (França)

 

Interior da Gare de Lyon - Paris (França) ©Germano Schüür

File:Gare de Lyon (nojhan).jpg

3η στάση: Café de Flore

Paris Saint-Germain des Pres

)

4η στάση: ΜΕΤΡΟ

)

5η στάση: Πλατεία-Εργοστάσιο

Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού

Αποτελεί ένα από τα δείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής τέχνης, η κατασκευή του οποίου ανήκει στο διάσημο αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο, ο οποίος, «σπάζοντας» τη συμβατική αρχιτεκτονική χρησιμοποίησε γυαλί και μέταλλο, ενώ μετακίνησε κυλιόμενες σκάλες και σωλήνες ύδρευσης στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, απελευθερώνοντας το εσωτερικό για την άνετη παρουσίαση των έργων τέχνης.
Το Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού εγκαινιάστηκε το 1977 και στεγάζει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μια εντυπωσιακή σε μέγεθος βιβλιοθήκη, ένα βιβλιοπωλείο και χώρους παραστάσεων, ενώ δέχεται καθημερινά πάνω από 25.000 επισκέπτες.

6η στάση: Ποταμός Σηκουάνα

File:France.seine.350pix.jpg

Ο Σηκουάνας είναι ένας από τους κυριότερους ποταμούς της βορειοδυτικής Γαλλίας. Έχει μήκος 780 χιλιόμετρα και αποτελεί σημαντικότατη υδάτινη εμπορική αρτηρία. Αποτελεί επίσης πόλο έλξης τουριστών, κυρίως στην πόλη του Παρισιού
Το όνομα «Σηκουάνας» προέρχεται από το λατινικό Sequana, που με τη σειρά του προέρχεται από το κελτικό Sicauna, η ρίζα του οποίου (sak-) σημαίνει «ιερός» και η κατάληξη -onna δηλώνει «πηγή, ποταμός». Στην περιοχή που αποτελεί τώρα τη Νορμανδία, ο Σηκουάνας ήταν γνωστός ως Rodo ή Roto, παραδοσιακές κελτικές ονομασίες για ποταμούς, όπως για παράδειγμα ο Ροδανός.

Σηκουάνας

Σηκουάνας

)

7η στάση: Μουσείο Λούβρου

Λούβρο

)

The interactive Mona Lisa

8η στάση: Sacre Coeur

Ονομαστή ρωμανο-βυζαντινή εκκλησία, ορόσημο της Μονμάρτρης, η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς -ή «ζαχαρένια» για τους περισσότερους ντόπιους- δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και αποτελεί ένα από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της πόλης του Παρισιού.
)

sacre coeur

9η στάση: Πύργος Άιφελ

  

)

10η στάση: Δρόμοι Παρισιού

Δρόμοι Παρισιού

11η στάση: Πλατεία Ντανφέρ-Ροσερό